TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FİDAN A.Ş. BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

g11

Fidan Üreticileri Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Bilgilendirme Toplantısı 16 Kasım 2013 Cumartesi günü Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

            Toplantıda FİDAN A.Ş. hakkında geçirdiğimiz yaklaşık bir sene içerinde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi. (Aşağıdaki linkte bulunmaktadır)

FİDAN A.Ş. Faaliyet Raporu

Araştıma Enstitülerindeki 3 Nolu Fidan Miktarları

FİDAN A.Ş.'nin İhtiyacı Tür ve Miktar Listesi

           

g55

  Açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Sn. M. Selçuk BİLGİ yaptı. Ülkemizdeki damızlık parselleri sorununun FİDAN A.Ş. tarafından çözüleceğini belirten Sn. BİLGİ, 65 Ortaklı bir şirketin ülkemizin meyvecilik ve fidancılık sektörüne yön vereceğini belirterek çalışmalarımızın devam edeceğini bildirdi.

            Başkanımız Sn. M. Selçuk BİLGİ'nin ardından FİDAN A.Ş. de danışmanlık görevi yapan Sn. Prof. Dr. Atilla AŞKIN şirket tanıtımını ve faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra Ortaklara teknik anlamda görüş ve önerilerini sundu.

            Toplantının büyük bir kısmını FİDAN A.Ş. damızlık parselleri için gerekli olan TİGEM arazileri ve materyal ihtiyacı için karşılanacak olan Yurtdışı ve Yurtiçi ıslahçı kurum ve kuruluşların seçimi oluşturdu.

G2

           

      Arazi seçiminde son gelinen nokta; TİGEM arazilerinden Dalaman’da 70 dekar ve Karacabey’den 50 Dekar arazi kiralanmasıyla başlanıp ilerleyen zaman dilimi içerisinde ihtiyaç durumunda arazi artırımına gitmek oldu. Bu konu hakkında toplantıya katılım gösteren ortaklarında görüşü alınarak TİGEM ile bir protokol imzalanması kararı alındı. Arazi tahsisi yapıldıktan sonra en kısa zamanda fidan dikimine başlanması gerektiği beyan edildi.

            

 

g4

        Materyal ihtiyacı için ıslahçı kuruluşlar ile irtibata geçildiğini bildiren Prof. Dr. Atilla AŞKIN yurtdışından temel kademede fidan getirmenin avantajları ve dezavantajları hakkında bilgi verdi. Özellikle Sert Çekirdekli ( Erik, Şeftali, Kayısı vb.) meyve türlerinin modasının çok çabuk değiştiğini ve bu değişimin dikkatle izlenmesi gerektiğini bildirdi. Önümüzdeki günlerde getirilecek materyallerle ilgili ortaklara mail (e- posta) ortamında bilgi verileceğini ortaklardan gelen tepkilere göre alım yapılacağını açıkladı.

           



Son olarak Fidan A.Ş. Ortaklarının görüş ve önerilerine yer verilen toplantıda sorular yönetim kurulu tarafından yanıtladı.

g3