TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

2014 YILI KURS DUYURUSU

BİTKİ ISLAHÇILARI ALT BİRLİĞİ BİTKİ ISLAHI KURSU 2014  YILI PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 5553 Sayılı Tohumculuk Kanunu 18/b maddesi kapsamında Bitki Islahçıları Alt Birliği’ne verilen yetkiye dayanılarak düzenlenen 2014 yılı Bitki Islahı Kursu Programı uygulama esasları aşağıdadır ;

KURSUN ŞEKLİ : Kurs, Teorik  eğitim (Dersler ) ve Uygulamalı  eğitimler olarak iki kısımda yapılacaktır.

KURSUN YERİ : Bitki ıslahı  ile ilgili temel derslerin  verileceği  teorik eğitim  Antalya’da,  uygulamalı eğitimler  ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile  Bitki Islahçıları Alt Birliği arasında  imzalanan protokol çerçevesinde   konularına  göre Bakanlığa bağlı  farklı Tarımsal Araştırma ve Tohumculuk Kuruluşları ile bazı Üniversitelerin ilgili bölümlerinde   ileride  açıklanacak programa göre yapılacaktır.

KURSUN SÜRESİ :  Kursun toplam süresi ilgili yönetmelik gereği 90 gün olacaktır. Teorik Kurs (dersler )  03 -15  Şubat 2014  tarihleri arasında olmak üzere 13 gün sürecektir. Uygulamalı kurslar ise toplam  kurs süresinden  geriye kalan  süre (77 gün)  iki yıl içerisinde tamamlanacak  şekilde  içerisinde farklı tarihlerde olmak üzere  bitki türlerinin özellikleri ve gelişme dönemleri de dikkate alınarak yukarıda açıklandığı gibi farklı konularda  ve kuruluşlarda  yürütülecektir.Teorik ve uygulamalı eğitim programları hakkında detaylı bilgiler Alt Birliğimiz web sitesinde (www.bisab.org.tr)  duyurulacaktır.

KURSA KATILIM ŞARTLARI  : Teorik  kısıma isteyen herkes ücreti karşılğında katılabilir. Sertifika alabilmek için gerekli olan   uygulamalı eğitim programlarına   ise Ziraat Fakültelerinden  en az Lisans düzeyinde mezun olanlar katılabilir.Katılımcıların diploma veya bitirme belgesi ile kimlik belgesi suretlerini kurs yetkililerine teslim etmeleri gereklidir.  

SERTİFİKA ALMA ŞARTLARI  : Bitki Islahçısı sertifikası almak için hem teorik hem de uygulamalı eğitim programlarına katılmak şarttır. Kursun (teorik)  derslerle  ilgili  kısmının bitiminde yazılı bir ara sınav yapılacak olup geçme notu 100 üzerinden 70’ tir. Sınavda başarılı olamayanlar için daha sonra belirlenecek bir tarihte ikinci bir sınav yapılacaktır. Teorik kurs sınavlarında başarılı olamayanlar uygulamalı kursa katılamayacaklardır. Uygulamalı kursların bitiminde kurs yetkililerinin yapacağı değerlendirme sonucu başarılı olanlar ,  5553 sayılı yasa ile verilen Araştırmacı Kuruluş yetkisine sahip Özel Sektör   Kuruluşlarında çalışma hakkına sahip olacakları ve Bakanlıkça kabul edilen bir sertifika almaya hak kazanacaktır.

KURS ÜCRETİ  :  Kurs ücreti, günlük  150 TL. olup,   03 -15  Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak olan  13 günlük teorik kısmın ücreti olan 3000  TL. (KDV dahil )’nin    kurs başlamadan önce  Bitki Islahçıları Alt Birliği  İktisadi İşletmesi’nin T.C Ziraat Bankası Yenimahalle  Şubesi’ndeki    (IBAN : TR 20 0001 0005 9957 3585 01 5001)  hesabına   yatırılıp dekontunun  0312 433 30 06 no.lu faksa gönderilmesi ve  0312 433 30 65- 66  veya  0533 608 09 85 no.lu telefonlardan ilgili görevlilere bilgi verilmesi gereklidir. Uygulamalı eğitimlerin kurs ücretleri ise 4 taksitte ödenebilecektir.



KONAKLAMA VE SEYAHAT :  Konaklama ve seyahat harcamaları katılımcılar tarafından karşılanacaktır.Kursun yapılacağı yer ve konaklama ile ilgili olarak katılımcılara  bilgi verilecek ve yardımcı olunacaktır.