TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FÜAB YÖNETİM KURULU BAKANLIK ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ ZİYARET ETTİ

FÜAB YÖNETİM KURULU BAKANLIK ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ ZİYARET ETTİ

23 Eylül 2018 tarihinde Genel Kurul’da yapılan seçimler sonucu seçilen Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu ilk toplantılarını 1 Ekim 2018 tarihinde yapmış; Yönetim Kurulu Başkanlığına Hurşit NALLI, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Mustafa TURHAN, Yönetim Kurulu Sayman Üyeliğe Serpil Orhan FEDAKAR, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına (üyelerden sorumlu) Muammer VARLIK, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Mehmet BAYRAM, Necati AKTÜRK, Serdar ŞENDAĞ, Oktay ÇANCI ve Mustafa KANLI getirilmiştir.
Yönetim Kurulu ilk olarak; üst düzey yetkililerle tanışmak ve ülkemiz fidancılık sektörünü daha ileri seviyelere çıkarmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı üst düzey yetkilileri ziyaret etmiştir.

bugem-fuat-fikret-aktas1

Yönetim Kurulu üyeleri, Birliğimizin kuruluşu ve fidancılık sektörü konuları; çeşit kaydı, yetkilendirme, üretim, sertifikalandırma, denetim, pazarlama, ıslahçı hakkı, üretim desteği, kullanım desteği, ithalat ve ihracat uygulamalarında yetkili merkez birim olan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret AKTAŞ’ı ziyaret etmiş, Başkan Hurşit NALLI tarafından sorunlarımızın çözümü için birlikte çalışmalar yapılmasını, bu kapsamda oluşturulması planlanan Bilim Kurulu’nun faydalı olacağının düşünüldüğü belirtilmiştir. BÜGEM Genel Müdürü AKTAŞ ise sorunlarımızın ve taleplerimizin kendisine detaylı şekilde açıklanması için çalışma yapılmasını istemiş ve birlikte sorunların çözüme kavuşacağına inandığını söylemiştir.

bugem-ahmet-dalli2

Daha sonrasında Yönetim Kurulu’nun BÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Ahmet DALLI’ya yapmış oldukları ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit NALLI tarafından kaçak üretim ve satış sorunu ile üretim maliyet sorunu hakkında açıklamada bulunulmuş, çözüm için Bakanlıktan destek talep edilmiştir.

bugem-mehmet-sigirci3

BÜGEM ziyaretinde en son olarak Tohumculuk Daire Başkanı Mehmet SIĞIRCI ziyaret edilerek, desteklemeler ve teşvikler konusunda fidan üreticilerinin sorunları ve talepleri ifade edilmiştir.

tagem-gen.md.ozkan-kalayci4

Yönetim Kurulu, fidanda çeşit ıslahı, Ar-Ge Destekleri ve Temel Fidan temini konularında yetkili kuruluş olan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan KAYACAN’ı ziyaret etmiş, başkan Hurşit NALLI tarafından sorunların FÜAB, Bakanlık ve Üniversite temsilcilerinin Bilim Kurulu olarak ortaklaşa çalışmaları sonucunda çözüme kavuşturulacağı belirtilmiş, Genel Müdür KAYACAN ise yapılacak çalışmalara destek sağlayacaklarını ifade etmiştir.

ogm-salim-sigirci5

Yönetim Kurulu ayrıca Orman Genel Müdürlüğü Fidanlık Daire Başkanı Salim SIĞIRCI’yı ziyaret ederek, orman bitki türlerinde pasaport ile ilgili yönetmeliğin üyelerimize etkileri ile bu mevzuat kapsamında yetki alan üreticilerin Birliğimize üye olması konusunda değerlendirmede bulunulmuştur.

Sonuç olarak; Bakanlık birimleri ile sıkı ve yakın çalışma yapılarak, üyelerimizin sorunlarının çözümü sağlanacaktır.