TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

BİLECİK VE BURSA'DAKİ ÜYELERLE İSTİŞARE

FÜAB VE BAKANLIK YETKİLİLERİ BİLECİK VE BURSA İLİNDEKİ ÜYELERLE İSTİŞAREDE BULUNDULAR

 

FÜAB Yönetim Kurulu, üyelerle sürekli olarak iletişim halinde olmaya ve Bakanlık yetkilileri ile birlikte sektörümüzle ilgili istişare toplantıları düzenlemeye devam etmiştir.

FÜAB Genel Sekreteri Handan Büyükdemirci ve BÜGEM Fidan-Fide Koordinatörü Dr.Veyis Yurtkulu ile BÜGEM ve Bilecik Tarım İl Müdürlüğü uzmanları 27 Kasım 2018 tarihinde Bilecik ilinden üyemiz Dikmen Tarım Ürünleri San. ve Tic.Ltd.Şti.’ni ziyaret etmişlerdir. Ziyarette Şirket yetkilisi Serdar Dikmen, yaptıkları çalışmalar ve sorunlarını iletmiş, meyvecilikte Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesinin önemli olduğunu belirtmiştir. Üyemizin yapmış olduğu açıklamalar sonucunda, Koordinatör Veyis Yurtkulu tarafından ülkemizde tesis edilmiş modern doku kültürü tesislerinin gurur verici olduğunu ve bu yatırımların desteklenmesi konusunda hemfikir olduklarını açıklamıştır. Ayrıca İzmir’deki doku kültürü ile fidan ve anaç üreten üyelerimizle yapılan önceki toplantılarda alınan kararların da uygun olduğu birkez daha anlaşılmıştır.

FÜAB İstişare Toplantılarına 28-29 Kasım 2018 tarihlerinde Bursa ili üyeleri ile devam edilmiş olup; FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Nallı, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Bayram ve Oktay Çancı ile Genel Sekreter Handan Büyükdemirci, ayrıca Bakanlık adına BÜGEM Koordinatör Veyis Yurtkulu ve BÜGEM ve Bursa Tarım İl Müdürlüğünden uzmanların katılımıyla, Bursa ili İnegöl, Orhangazi ve İznik ilçelerinden üyelerle toplantılar yapılmıştır. Toplantılarda Bakanlıkça uygulamalarında değişiklikler açıklanmış, FÜAB ve üyeler tarafından da fidan üreticilerinin sorunları ve talepleri yetkililere iletilmiştir.

FÜAB Başkanı Hurşit Nallı; Bakanlık yetkilileri, FÜAB ile üyelerin katılımıyla bu istişare toplantıları diğer illerde de devam edeceğini, fidancılık sektörünü daha ileriye taşımanın üreticiler ve ülkemiz için önemli olduğunu belirtmiştir.

 bb1

 

 bb1

 

 bb1

 

 bb1

 

 bb1

 

 bb1

 

 bb1

 

 bb1