TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

Ekonomik İş Birliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) 7. Bölgesel Tohum Ticareti Kongresi Antalya'da Yapıldı!

Ekonomik İş Birliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) 7. Bölgesel Tohum Ticareti Kongresi Antalya'da Yapıldı!

Ekonomik İş Birliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) tarafından 30 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihleri arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı (ECO) ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) iş birliği ile 7. ECO Bölgesel Tohum Ticareti Kongresi düzenlendi.

Kongreye ECOSA üyesi Türkiye, İran, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Afganistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan temsilcileri ile Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş AKCAN, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Özkan KAYACAN, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı adına Ayşegül YORULMAZLAR, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü adına Dr. Fazıl DÜŞÜNCELİ, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Suat YILMAZ,  Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürü Ali ERDEN, Uluslararası Yeni Bitki Çeşitlerini Koruma Birliği (UPOV) adına Ben RIVOIRE, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) adına Pier Giacomo BIANCHI, Uluslararası Tohum Test Birliği (ISTA) adına da Dr. Andrew WAIS katılarak sunumlarını yaptılar.

ECOSA’nın yeni Yönetim Kurulunda bulunan FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit NALLI’nın da katıldığı Kongrede FÜAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel sekreteri de bulundu. Kongrede konuşma yapan TÜRKTOB Başkanı Savaş AKÇAN ECO ülkeleri arasında tohumculuk sektörü ile birlikte fidancılık sektöründe de iş birliğinin yapılacağı, bu ülkeler arasında hiçbir teknik ve siyasi sorun yaşanmadan iş birliğinin sürmesi gerektiğini dile getirdi.