TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FÜAB BAŞKANI EKOTÜRK TV DE “TOHUM YAŞAMDIR” PROGRAMINA KONUK OLDU

FÜAB BAŞKANI EKOTÜRK TV DE “TOHUM YAŞAMDIR” PROGRAMINA KONUK OLDU

Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit NALLI,  9 Eylül’de EkoTürk Tv'de Galip Umut Özdil’in konuğu olarak ''Tohum Yaşamdır'' programına katılarak fidancılık sektörü hakkında bilgiler verdi.

Programda pandemi sürecinde fidancılık sektörünün yaşadığı sıkıntılar ve yaşayabileceği olası sıkıntılar konuşularak, Türkiye fidancılık sektörünün geldiği nokta değerlendirildi.

Başkan Nallı fidan üretim maliyetleri, fidan satış fiyatları ile ilgili bilgiler vererek desteklemenin öneminden bahsetti.

Programda Başkan Nallı aşı gözü parsellerinin tek kurum tarafından yürütülmesinin; fidan üretiminde kalite ile güvenilirliğin sağlanması konusunda önemli olduğunu belirtti.

Başkan Nallı üretim miktarının geçmiş yıllara göre büyük artış gösterdiğini; bu artışa kayıt dışı üretimin azalmasının ve ihracat miktarları ile ihracat potansiyelinin artmasının neden olduğunu belirterek, fidan üreticilerinin 20 den fazla ülkeye ihracat yaptığını dile getirdi.

 Başkan Nallı ihracat yaptığımız ülkeler ve potansiyel pazarlar konusunda bilgiler verdi. Ülkemizde fidancılık sektöründe Ar-Ge çalışmaları konusunda, aynı zamanda modern meyvecilikte geldiğimiz noktayı da ele alarak ihracatta yaşanan artışı değerlendirdi.