TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

Sarız’a 7 bin meyve fidanı dikildi

Sarız’a 7 bin meyve fidanı dikildi

Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, FÜAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Şafak Ses ve Halilurrahman Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği(HAL-DER) öncülüğünde başlatılan projeyle Sarız’da 7 bin fidan daha toprakla buluştu.

FÜAB imkanlarıyla Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden bedelsiz olarak temin edilen toplam 7 bin adet yüzde 100 yerli üretim sertifikalı yarı bodur cins elma fidanları, Halilurrahman Derneği öncülüğünde ve vatandaşların da katılımıyla organize edilen, modern meyveciliğin ve sertifikalı fidan kullanımının tanıtılması ve desteklenmesi amaçlı başlatılan ve ilk olarak 2011 Nisan ayında 7 bin adet çeşitli türde meyve fidanı dağıtımıyla başlayan üreticilere sertifikalı meyve fidanı hibesi ve teknik bilgi desteği pilot projesi kapsamında Kayseri ili Sarız ilçesinde halka dağıtıldı. Fidanlar dernek başkanı Av. Hakkı Türkdönmez ve sponsorlardan Salih Pontömeroğlu tarafından vatandaşlara teslim edildi.

Fidanlar, dağıtımı yapan organizatörler tarafından gerekli teknik bilgiler eşliğinde ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bilgi desteğiyle Kayseri ili Sarız ilçesinde toplam 150 vatandaşa dağıtıldı. Piyasada tanesi 10 TL den satılmakta olan hibe edilen fidanların dikimine hemen başlandı. İlçede modern tekniklerle yapılan dikim bu hafta tamamlandı.


Yapılan organizasyonla ilgili ortak bir açıklama yapanFidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, FÜAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Şafak Ses, FÜAB olarak rekabet gücüne sahip son teknoloji yerli fidan kullanımını her zaman destekleyeceklerini ve yerli tohum kullanımını ve ağaçlandırmayı bir milli kalkınma davası olarak gördüklerini, belirtti.

Pilot projeye destek veren katılımcılar adına açıklama yapan Halilurrahman Sosyal Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Avukat Hakkı Türkdönmez, FÜAB Başkan Yardımcısı Hakkı Şafak Ses’in teşvikleriyle 2011 yılında başlayan projenin Sarız halkına yeni ufuklar açtığını söyledi. 2011 yılındaki çalışmalardan sonra gönüllülerin dernekleştiğini, bu pilot proje ile toplam 14.000 meyve fidanı dağıtıldığını ve yaklaşık 350.000 m2 alana dikim yapıldığını ifade eden Türkdönmez, “Zorlu iklim ve çevre şartları nedeniyle ilçede vatandaşların daha fazla teknik bilgi ve devlet desteğine ihtiyaç duyuyor. Projenin ilçe tarım müdürlüğünce de takip edilecek. ilçede ayrıca bazı üreticilerin tam bodur kapama meyve bahçeleri oluşturuldu. Meyveciliğin bir geçim kaynağı olmasını istiyoruz., ilçe halkının bedelsiz fidan dağıtımını büyük bir sevinçle karşıladı.ilçe gündemine meyvecilik oturdu ve projeye destek veren başta sponsor Mali Müşavir Salih Pontömeroğlu olmak üzere Sarızlı hemşerilerimizden fidan hibesi için yeni bağışlar sağlanacaktır” dedi.

Kaynak: tarim2023.com