TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FÜAB CEVİZ TOPLANTISINDA ÜYELERİYLE BİRLİKTE

BANDIRMA’DA YAPILAN CEVİZ GRUP TOPLANTISINDA FÜAB FİDANCILIK SEKTÖRÜ SORUN VE ÇÖZÜMLERİNİ AÇIKLADI.

 

Balıkesir, Bandırma'da 30-31 Ekim 2017 tarihlerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen "16. Ulusal Ceviz Çalışma Grubu Toplantısı" 29 ilden gelen sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

İki gün süren toplantıya Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bahçe Bitkileri Araştırma Daire Başkanı Gökhan Kızılca, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Fidan Üreticileri Alt Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Fikri ÇIPA ve Genel Sekreter Handan BÜYÜKDEMİRCİ, 29 ilden gelen kurum ve kuruluş müdürleri ile ceviz ve ceviz fidanı üreticileri katıldı.

GTH Bakanlığı Daire Başkanı Gökhan KIZILCI tarafından ülkemiz fidancılık sektörüne yaptığı katkılardan dolayı FÜAB Genel Sekreteri Handan BÜYÜKDEMİRCİ’ye teşekkür plaketi verilmiştir.

Genel Sekreter BÜYÜKDEMİRCİ toplantıda katılımcılara “CEVİZ FİDANI ÜRETİMİNDE SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ” konulu sunum yapmıştır.  Sunumda fidan üreticilerinin yaşadığı sorunlardan; kaçak üretim ve satış, pasaport ve sertifikanın ayrı ayrı olması, parsel kontrol ücretleri, sertifikalı anaç temini sorunu, açık köklü fidanda etiket alma süresi, etiket maliyeti, üretim desteği, karantina uygulamaları, Orman ve Suişleri Bakanlığı Yönetmeliği ile ilgili sorunların nasıl çözülebileceği hakkında bilgi vermiştir.

GTHB Yetkilileri tarafından taleplerin değerlendirileceği belirtilmiş; ceviz ve ceviz fidanı konularında Bakanlığın üreticilere gerekli desteği devam ettireceği belirtilmiştir.