TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

FÜAB 13. GENEL KURULU YAPILDI

 

FİDAN ÜRETİCİLERİ ALT BİRLİĞİ 13. GENEL KURULU ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİ

Fidan Üreticileri Alt Birliği 2021 Yılı Olağan Genel Kurulu 31 Temmuz- 01 Ağustos 2021 tarihlerinde Toprak Mahsulleri Ofisi Ek Tesislerinde yapılmıştır. FÜAB üyeleri ve Bakanlık yetkilileri ile birlikte 150 civarında katılımcı toplantıda yer almış; 01 Ağustosta ise 195 üye oy kullanarak FÜAB Organ seçimleri yapılmıştır.

 

Genel Kurul Divan Başkanı Sedat Dereli, Üyeler ise; Rifat Can, Bünyamin Uz ve Hasan Morel olmuştur. FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Nallı açılış konuşmasında; sektörünün geldiği nokta,  fidancılık sektörünün güncel durumu ve dış ticarette yakalanan başarıdan bahsederek, FÜAB olarak sektörün gelişmesi için yapılan çalışmaları anlatmıştır.

FÜAB 13. Genel Kuruluna katılan Orman Genel Müdürlüğünden Daire Başkan Yardımcısı Alparslan Ünsal da konuşma yaparak; ormanlık alanlarda ceviz, badem gibi meyve türlerini desteklediklerini ve fidancılık sektörün çok daha başarılı olacağına inandığını söyledi.

 

Genel Kurul Toplantısında konuşma yapan TTSM Müdürü Şakir Berktaş etiket ve sertifikasyon konusunda üyelere bilgi vererek, Müdürlük olarak FÜAB’ın ve FÜAB üyelerinin yanında olduklarını belirtti.

 

Toplantıya katılan BÜGEM Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir konuşma yaparak; fidancılık sektöründe kalite ve ihracatın artmasının sektörün geliştiğini gösteren önemli gelişmeler olduğunu FÜAB’ın çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek BÜGEM olarak her zaman destek vereceklerini belirtti. Genel Kurulumuza TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal da katılarak hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

Toplantının devamında 2018-2019 yılları beyan ve ödemeleri bakımından ilk 5’e giren üyeler; 1. S.S. Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2. Agromillora Fidan Üretim ve Pazarlama Ltd. Şti., 2018 yılı 3.sü Dikili Çiftlik A.Ş, 2018 yılı 4.sü Orkav Orman ve Tarım Sanayi Hammadde Üretim A.Ş, 2018 yılı 5.si Beta Fidan Doku Kültürü Islah Arge Zir.Tar.Sul.Hay. ve Gıd.Tur.İnş.San.Tic.Ltd.Şti., 2019 yılı 3.sü Güney Agripark Tar.Araştırmalar San. ve Tic. A.Ş., 2019 yılı 4.sü İzzet Parlar (Parlar Fidancılık) ve 2019 yılı 5.si Ata Fidancılık Sulama Ekipmanları Peyzaj Gıda Tarım Alet Makinaları San. Tic. Ltd. Şti. yetkililerine başarı plaketi verilmiştir.

S.S. Ödemiş Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına plaket alan Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selçuk Bilgi konuşmasında FÜAB ın sivil toplum kuruluşu olarak kuruluşundan bugüne sektöre katkılarının öneminden bahsetti. Ayrıca ülkemiz gündeminde olan orman yangınları nedeniyle çok üzgün olduklarını, kooperatif olarak 25.000 adet fidan bağışı yapacaklarını, diğer üyelerin de destek sağlayarak fidan bağışlarının FÜAB üzerinden dağıtılmasını istediklerini belirtti.

 

 

 

Toplantı gündemi gereği; Genel Sekreter Handan Büyükdemirci tarafından Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Sayman Üye Dr. Serpil Orhan Fedakar tarafından Mali Rapor, yeni çalışma dönemi bütçesi ile Yönetim Kuruluna verilecek yetki ve uygulama dipnotları, Denetim Kurulu Raporu ise Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Taner Engin tarafından okunmuştur.

 

 

Divan Kuruluna sunulan teklifler oylamaya sunularak;  2022 yılı üyelik giriş aidatı 4000 TL,  yıllık aidat ise 1500 TL olarak kabul edilmiştir. Sonrasında, çeşitli sebeplerle üyelikten istifa eden veya üyelikleri düşürülen 120 üyenin durumu görüşülerek, FÜAB üyeliklerine son verilmiştir.

Genel Kurulun İkinci Günü Yapılan Birliğimiz Organ Seçimleri Sonucu;

FÜAB Yönetim Kurulu’na:

Hurşit NALLI, Mustafa TURHAN, Mehmet BAYRAM, İbrahim SEVİL, Oktay ÇANCI, Serpil Orhan FEDAKAR, Erdinç MARTİN, Mustafa KANLI ve Serdar ŞENDAĞ seçilmiştir.

FÜAB Denetim Kurulu’na:

Ali GÜNER, Ali CENİKLİ, Mustafa Taner ENGİN, seçilmiştir.

FÜAB Disiplin Kurulu’na:

Erdoğan TAKA, Necati CENİKLİ Selin BİNGÖL, seçilmiştir.

TÜRKTOB Genel Kurulu FÜAB Temsilcileri:

Hurşit NALLI, Zeynel YILMAZ, Mustafa TURHAN, Gürbüz CANDAN, Sedat DERELİ, Şükrü KUTLU, Mürsel TAŞDEMİR, Necati AKTÜRK, Serkan MIŞRAKLI, Nedim IŞIK seçilmiştir.

TÜRKTOB Hakem Kurulu FÜAB Temsilcileri:

İsmail DÜZENCİ, Fatih DULKADİR seçilmiştir.

 

Genel Kurul Fotoğraflarını Görüntülemek İçin Tıklayınız