TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

Fidan Üreticileri Altbirliği (FÜAB) Teşekkür Mesajı

Fidan Üreticileri Altbirliği (FÜAB) Teşekkür Mesajı

Depremden etkilenen fidan üreticilerimize yönelik destekleri ve alınan önemli kararlar için T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı'na ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Sayın Uğur ERDEM'e FÜAB adına en içten teşekkürlerimizi sunarız. Üreticilerimizin bu zorlu süreçte yanında olduğunuz için minnettarız.

Saygılarımızla,
Fidan Üreticileri Altbirliği (FÜAB)

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü
Tohumculuk Daire Başkanlığı

Sayı: E-53231444-110.02.01.02-15578656
Konu: Depremden Etkilenen Fidan Üreticileri

DAĞITIM YERLERİNE

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanılan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinden bu illerimizde faaliyet gösteren yaklaşık 200 fidan üreticimiz olumsuz etkilenmiştir. Ülkemizde üretilen fidan ve fidan üretim materyalinin yaklaşık %15'i afet bölgesi ilan edilen bu illerimizde gerçekleşmektedir.

Özellikle afet bölgesi ilan edilen illerdeki fidan üreticilerinin ürettikleri fidanların satış süreci tamamlanamamış olup, söz konusu fidan üreticilerimizin 2023-2024 üretim sezonunda ürettikleri fidanların pazarlanması hususunda sıkıntılar yaşanmaktadır.

Bu kapsamda, afet bölgesi ilan edilen illerde bulunan fidan üreticilerinin desteklenmesi, üretilmiş ve sertifikalandırılmış fidanların ekonomiye kazandırılması hususları dikkate alınarak, başta il müdürlüğünüz olmak üzere il özel idareleri, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılacak fidan alımlarında veya uygulanacak projelerde kullanılacak fidanlar için afet bölgesi ilan edilen illerde üretilmiş olan fidanlara öncelik verilmesi ve konunun diğer kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulması hususunda,

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uğur ERDEM
Bakan a.
Genel Müdür