TÜRKTOB

Sosyal Medyada
Birliğimiz

ECOSA İstişare Toplantısı

ECOSA İstişare Toplantısı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Tohumculuk Birliği (ECOSA) İstişare Toplantısı, 3 Ekim 2024 tarihinde Türkiye Tohumcular Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya; Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile çevrim içi bağlantı aracılığıyla Özbekistan Tarım Müşaviri Burhan Demirok, Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, ECOSA üyeleri ve TÜRKTOB'a bağlı alt birlik temsilcileri katılım sağladı.

Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB) temsilcileri de toplantıda yer aldı ve fidan üretim süreçleri, sektörde karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda ayrıca mevzuat uyumu, altyapı ve eğitim konuları, tescil süreçlerinin iyileştirilmesi, üye ülkelerle tohum, fidan, fide ve süs bitkisi ihracatında yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözüm yolları ele alındı. İkili iş birliklerinin artırılması ve sektörün gelişimi adına yeni stratejiler üzerine fikir birliğine varıldı.

FÜAB, bu kapsamda hem sektörel iş birliklerini güçlendirmek hem de fidan üretimindeki kalite standartlarını daha ileriye taşımak amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.